Annette van Trigt - Producent van documentaires The Story of Totilas bekroond tot beste internationale documentaire in 2017, New York. Welkom bij Annette van Trigt's officiele website!

"The Story of Totilas"
Opkomst en ondergang van een miljoenenhengst

Annette en Totilas.

Het meest besproken paard ter wereld kwam, zag en overwon met Edward Gal. Samen veroverde het duo miljoenen harten over de hele wereld met als hoogtepunt 3 titels op de WK in Kentucky in 2010. Voor een astronomisch bedrag, tussen de 10 en 15 miljoen werd de dressuurhengst direct daarna verkocht naar Duitsland en kaapte 2 zekere gouden Olympische medailles weg voor de neus van Nederland.

Maar de nieuwe eigenaar Paul Schockemöhle schoot zichzelf daarbij in de voet. Hij moest op zoek naar een nieuwe ruiter: Matthias Alexander Rath. Het werd geen gelukkige combinatie. De Nederlandse toptrainer Sjef Janssen werd zelfs aangetrokken, maar de felbegeerde Olympische medailles bleven uit. In 2015 verliet Totilas kreupel de wedstrijdarena in Aken om nooit meer terug te keren in de sport. Tot groot verdriet van zijn miljoenen fans over de hele wereld.

 

"Gouden Genen"
Zaad van het winnend paard is goud waard

Gouden Genen.

Hoe komt het dat Nederlands gefokte springpaarden wereldwijd toonaangevend presteren? In 2008 werd het goud zilver en brons op de Spelen gewonnen door Nederlandse paarden met buitenlandse ruiters. Wat doen wij zo goed in Nederland?

Annette van Trigt volgde 3 jaar lang toonaangevende fokkers van Grand Prix paarden in Nederland. Een van hen is Kees Klaver. In zijn wei in Schoorl werd Big Star geboren die op de afgelopen Spelen Goud won met de Brit Nick Skelton.

Fokken is geluk hebben, verstand hebben van bloedlijnen en big business. Deze film toont het pijnlijk dualisme aan in de sport: het zaad van een winnend paard is goud waard, waardoor een topruiter ook zijn paard in een keer kwijt kan raken aan de dekkerij. Topsport en dekken gaan niet samen.

"Verleidingen voor Amish"
Sobere Amish vergapen zich aan luxe paarden

Annette en Wim bij eigenaren Patijn.

“Geen foto’s“ staat er op de VVV site van Grabill, Indiana. Toch wist Annette van Trigt het vertrouwen te winnen van de Amish. Ze hebben geen radio, tv of internet maar zijn dol op paarden.

Het Nederlands tuigpaard is een gewild produkt. Via een Groningse fokker die al jaren zaken doet met de Amish kreeg ze toch toegang tot deze gesloten gemeenschap. Tonnen geven ze uit voor de luxe paarden. Hoe verhoudt zich dat met hun sobere leefstijl?

 

"De Slag om London"
De Val van een Olympische Springstal.

Vlak na de Olympische Spelen in 2012 werd springpaard London “ontvoerd”. Topruiter Gerco Schröder was het niet gegund de 2 zilveren medailles die hij behaalde met London te vieren.

In een onthullende documentaire legt Annette van Trigt bloot wat er achter de schermen is gepasseerd. 2 jaar lang filmde zij van binnenuit, wat uiteindelijk zou leiden tot de ontmanteling van de Olympische Springstal: stal Eurocommerce.

Jarenlang garant voor grote successen in de internationale springsport. Het gevecht van de gevallen vastgoedmagnaat Ger Visser Sr tegen de Rabobank, hoofdsponsor van de KNHS.

"De Sprinters"

Annette van Trigt volgde in het Olympisch seizoen de sprintploeg van Gerard van Velde met o.a Michel Mulder en Mark Tuitert. Iedereen in de ploeg had dezelfde ambitie : vlammen op de Olympische Spelen. Maar hoe kom je daar? Over dromen die in duigen vallen en mysterieuze krachten in de sport.