Welkom bij Annette van Trigt's officiele website! The Story of Totilas bekroond tot beste internationale documentaire in 2017, New York. Welkom bij Annette van Trigt's officiele website!

Annette van Trigt is al jarenlang een vertrouwde verschijning op radio en televisie.

Na haar opleiding aan de Pedagogische Academie werd ze gevraagd door dj Lex Harding om in dienst te komen bij Radio Veronica, waar ze direct haar eerste eigen radioprogramma "Kletskop" kon maken. Bijna tien jaar interviewde Annette van Trigt bekende Nederlanders op de woensdagmorgen. In die periode werd zij als eerste vrouwelijke journalist geaccrediteerd bij de Tour de France.

Andere bekende programma's waar ze aan meewerkte waren Countdown TV en Countdown Café, waar nationale en internationale popsterren optraden. Het laatste publieke interview met de groep ABBA is door Annette gemaakt.

VARA

In 1989 maakte ze haar overstap naar de VARA radio, waar ze het roemruchte programma “Bal op ’t Dak “ maakte op de zaterdagmorgen. Daarin interviewde zij bekende sporters en gasten uit de mediawereld.

Met Felix Meurders maakte ze voor televisie de reeks TV Magazine en met Paul Witteman presenteerde ze de Belastingshow.

NOS Studio Sport

Door haar aanpak werd ze gevraagd om over te stappen naar de NOS, naar Studio Sport. 12 jaar lang bepaalde ze mede het gezicht van de rubriek. Daarnaast presenteerde ze ook 7 jaar lang als een van de vaste anchors “Met het Oog op Morgen”.

Andere spraakmakende uitzendingen die ze voor de NOS presenteerde waren: “SAIL” en “de Zonsverduistering “ live vanuit Frankrijk.

Na haar vertrek bij Studio Sport werkte ze 2 jaar voor het NOS Journaal, als anchor van het 18.00 uur journaal.

Zelfstandige Ondernemer

Sinds 2004 is Annette zelfstandig journalistiek ondernemer. Tegenwoordig maakt ze als producent mediaprodukties voor de Publieke Omroep en is ze op aanvraag beschikbaar als dagvoorzitter van informatieve seminars en maker van bedrijfsfilms.

Producent

Vanaf 2010 is Annette gestart als televisieproducent. Zij is de maker en bedenker van de televisieserie "Politie te Paard" voor Omroep MAX dat twee seizoenen werd uitgezonden. Sindsdien produceert Annette diverse tv-documentaires.